Да ли је потребно загревати мотор у хладној сезони?

Већина експерата се сјећа да се старим аутомобилима треба загријати. Заузврат, савремени аутомобили толерантни су за снижавање температуре - пошто је већина аутомобила у 80-им годинама почела да буде опремљена ињекторима, што може самостално одредити жељени однос горива и ваздуха.

Произвођачи аутомобила у књизи техничког рада често указују на то да је мотор инсталиран у аутомобилу, није потребно загревати. Према њима, ова процедура је бесмислена потрошња горива, ау многим земљама рад мотора настављен је у току празног ходања, нарочито у стамбеним насељима, потпуно је забрањен, јер чак и може резултирати новчаним казнама. Испоставља се да мотор није загревање аутомобила није потребно? Не, све није тако једноставно, ау оквиру овог чланка предлажемо да размислимо зашто се мотор загреје и шта ће се десити ако се ово не уради пре путовања.

Могући проблеми приликом рада неогревеног мотора
Технички приручници издати од стране произвођача не садрже увек релевантне информације за подручје у којем се машина користи. У свијету се продаје много иностраних аутомобила, али техничка литература с њима није увијек прилагођена стварности наше земље. Без загревања мотора пре путовања, возач ће ризиковати што је више могуће поправити мотор. Хајде да размотримо детаљно зашто је неопходно загрејати мотор пре путовања.

Температура моторног уља
Сваки возач зна како да нафтно мења нафту, али не сви разумију како мазиво делује у мотору. Када се мотор покреће, путер "трчи" дуж ње, попут крви на људском телу. Када се мотор заустави, уље се пада у лежиште, а на елементима мотора остаје само мали уљни филм. Што дуже почне мотор, мањи је овај филм, а опаснији је ићи на путовање без загревања мотора.

У топлој сезони, након покретања мотора, моторно уље пролази кроз канале и поче да ради, потребно је око 30 секунди. Дакле, у првих 30 секунди након покретања мотора који иде на путовање не може ни летјети. У зиму ситуација је компликована, јер током времена застоја уље постаје густо због ниских температура, а потребно је додатно време за довршавање мазног круга и улазак у радну температуру.

Радни филтер за уље
Ако покренете покретање аутомобила на неогревеном моторју, постоји висок ризик од оштећења уља и компресионих прстена на клипним рампама. Као што знате, прстенови су уграђени у мотор за уклањање вишка уља и стварање компресије. Када раде на њима, постоје озбиљна оптерећења, јер трљају око зидова цилиндара.

Многи возачи приметили су да за неколико секунди након покретања мотора ради на високим обртајима, који након неког времена пада. Повезан је са кретањем цилиндара мотора. Када се грејани цилиндри, као и сви метали, прошире на неколико микрона, због чега се ослобађају од компресије прстена. Истовремено, мотор почиње да ефикасно маже.

Отказивање сензора за уље
Проблем модерних аутомобила је неуспјех сензора нафте приликом рада на неогревеним моторима. Пластични показивачи под притиском густог уља оштећени су ако покренете покрет, а аутомобил почиње да сигнализира недостатак течности за подмазивање на палети. Овај проблем је релевантан за машине у којима су сензори уља уграђени у пластично кућиште. Ако је елемент направљен првенствено од метала, неисправност се не може примијетити.

Како загрејати аутомобил зими и љетом
Грејање мотора је неопходно за правилан рад и тешко је расправљати с њим. У зависности од температуре ваздуха околине, можда ће бити различито време за загревање мотора:

- испод -30 ° Ц Потребно је загрејати мотор од 10 до 15 минута, тако да моторно уље "загреје" на радну температуру;

- од -10 ° Ц до -30 ° Ц Мотор можете да ограничите на загревање за 7-10 минута;

- од + 10 ° Ц до -10 ° Ц Довољно је загрејати аутомобил у 4-7 минута;

- изнад + 10 ° Ц Неопходно је загревати не више од 1-3 минута, тако да моторно уље дисперзира на мотор и достигне радну температуру.

У иностранству, где се производи већина иностраних аутомобила и за које се састављају упутства, температура ретко пада испод -10 ° Ц. Зато произвођачи не препоручују загревање мотора пре путовања, наглашавајући да је у току неколико минута рада мотора, тако да се уље може распршити и да је могуће покретати кретање.