Шта се не може урадити приликом покретања мотора зими

Сви знају да је рад аутомобила у зимском периоду јасно другачији од лета. Узмимо, на пример, старт мотора - елементарно, чини се, радњу коју изводимо дан неколико пута. На хладном, љубитељи аутомобила који брину о свом аутомобилу морају бити опрезни при покретању мотора.

Многи возачи љети који зими, сједећи у аутомобилу и навијањем мотора, одмах крећу с мјеста. А ако је у топлоти то дозвољено, онда је то немогуће учинити на хладноћи. Сачекајте најмање пола минута да баците све индикаторе на контролну таблу.

Још једна учестала грешка власника аутомобила на механичком мењачу - они стартују стартер, без притискања педале квачила. Веома је оптерећени мотор у хладним временским условима.

Ауто се не покреће? Запамтите: не можете покушати покренути аутомобил више од 5 пута заредом! Сваки покушај би требао трајати највише 10 секунди. Ако не можете да поднесете пет покушаја, извадите кључ за паљење и крените у потрагу за узроком проблема.

Неки људи мисле да зими аутомобил треба да се загреје 10-20 минута, рецимо, тако да ће се сви системи "пробудити". Испоставило се да аутомобил има само неколико минута да заврши посао.