Јединствени аутомобил сербсе: минибус "Старт" са пластичном тијелом (ФОТО)

18. децембра 1963. године у листу "Правда" објављена је мала белешка о стварању новог минибуса "Старт" са тијелом од стаклопластике, што је у великој мери преклапало идеју о могућностима коришћења пластике у масовној аутомобилској индустрији. Упркос значајном доприносу развоју индустрије у Совјетском Савезу, пројекат је убрзо заборављен, па је историја стварања овог минивана постала богата гласинама.

Да би се створио минибус на Сарбеи, на експерименталној локацији постављено је одељење за дизајн, где је рад на пројекту кварио. Два дипломца Харковског института за путеве моторних возила И.М. Балли и БФ Крутенко, који је имао искуства у раду са стакленим влакнима у развоју ХАДИ тркачких аутомобила.

Током рада тим се суочио са великим бројем проблема, јер је у суштини створена технологија израде стаклено-пластичних тијела. Али ентузијазам радника, њихова жеља да се покажу, нису знали границе.

Прва од ових иницијатива била је велика (1:10) моцкуп минибуса, која је названа "Старт". Изнад његовог појављивања радио је уметник-дизајнер Иу.И. Андрос Када је коначни дизајн "Старта" био договорен са свим члановима тима и руководством регионалне комисије странке, почели су да се баве гипсом у пуној величини. После тога, изнад распореда је почело да се избацује контраформа, која је изнутра узела све своје контуре. После тога, у овом контраформу изнутра и направио тело минибуса.

За већу ригидност дизајна "Старт" коришћени су причвршћени дијелови причвршћени фибергласом: помоћу њих су врата, под и заварени оквир основе причвршћени на тело. На рампу монтирани мостови и мотор из ГАЗ-21.

Први комби "Ивецо" са траком од чешње био је туристичка опција: кабина је имала три сједећа седишта (два по телу и један попречни на крају кабине), гардеробе за посуђе, поклопац мотора кориштен је као стол и монтиран је у пртљажник оригинални умиваоник.

"Старт" је састављен у Сарбају месец и по пре краја 1963. године. Фабрика је журила да дође до састанка Одбора Државног одбора аутомобилске и пољопривредне механизације СССР-а, где су дизајнери поставили лидере локалних партијских тела. Колеџ је био посвећен питањима индустријске примене пластичних маса, требало је да чује извјештаје директора многих фабрика о кориштењу пластике у аутомобилској и тракторској индустрији.

Због тога су многе корекције дизајна аутомобила морале бити направљене током процеса монтаже, који је обављен током дана и ноћу. Као резултат тога, средином децембра, "Старт", успјешно превазишао растојање од скоро 1000 километара, стигао је у Москву, гдје је у недјељу изазвао стварно огорчење јавности, имао је времена да "осветли" и на централној телевизији у програму "Време" и "Правда" и у Кремљу. Поред тога, овај минибус је изложен у децембру 1963. године на Ваздухопловној академији СССР-а и приказао га је МС Хрушчов, који је био задовољан аутомобилом. Дакле, "Старт" и његови креатори добијају свеевропску популарност.

Извор: ммр.нет.уа