сербсци су створили нови тип аутомобила (ВИДЕО)

ЕП је сазнао како су сербсци успели да направе први светски офф-роад аутобус за годину и зашто желе да га купе у САД, Аустралији, Канади, Бангладешу, Грузији и Новом Зеланду.

Од скице до готовог аутобуса годину дана - сербсска компанија Пулсар Екпо створила је једини светски аутобузни аутомобил Торсус Праеториан.

Возило је јединствено не само кроз футуристички дизајн. У Европској унији, где аутобус завршава сертификат, не постоји категорија "офф-роад бус". Европско сертификационо тијело морало је поднијети захтјев Европској комисији да отвори нову категорију.

Сада је Пулсар Екпо у фази преноса аутобуса у малу производњу. Већ је прикупљено осам аутомобила, а још 17 - у процесу склапања.

Паралелно, компанија започиње преговоре са представницима фабрика аутомобила у САД, Турској и сербси на лансирању серијске производње. Захтјеви за аутобус стигли су из САД, Аустралије, Канаде, Грузије, Бангладеша, Новог Зеланда.

У 2014 Пулсар Екпо Цомпани основали су сербсски пар Вакхтанг Дзукасхвили и Јулиа Кхомицх.

Вакхтанг је рођен у аутомобилском свету. Био је дилер корпоративних аутомобила, саветовао индустријске компаније, ангажовао се у конверзији аутомобила. Јулиа је адвокат у области међународног права. Радио је у великим правним фирмама, а затим је основао своју адвокатску фирму.

"Ми и Вакхтанг су одлучили да удружимо снаге: моје искуство са међународним пројектима и искуство са аутомобилима", каже она.

Такође има Пулсар Екпо. Предузеће се бави пружањем специјалних возила у оквиру међународне техничке помоћи.

Клијенти компаније су владине структуре САД-а, посебно Државни уред (Регионална канцеларија за набавке, Амбасада САД) и Министарство одбране САД-а. Поред тога, купци компаније су структурне подјеле Уједињених нација.

Влада Сједињених Држава и Уједињене нације редовно спроводе тендере за пружање техничке помоћи различитим земљама. Пулсар Екпо учествује у таквим тенденцијама и побједама. Према резултатима 2016-2017. Године, компанија је склопила уговоре у укупном износу од више од 20 милиона долара.

Пулсар Екпо географија залиха

"Ми испоручујемо сва возила, поред пратећих возила", каже Вакхтанг. - Почетак са уобичајеним седанима за персонализиране излете, модификоване пицкупе и завршавање са погоном на све точкове за употребу у екстремним условима.

Поред тога, често вршимо конверзију возила. Типичан камион никога не треба. Направимо пуно суперструктура, на пример, сакупљамо возило за поправку и евакуацију, багер на колесима. Ово је врло сложена и специфична конверзија, и ми то радимо. "

Потражња је широм света

Идеја стварања СУВ створена је анализом захтева Пулсар Екпо купаца. Географија испоруке аутомобила од стране компаније подразумијева земљу са слабо развијеном инфраструктуром.

"Када донаторске организације наруче пет СУВ-а које треба да возе у колони од тачке А до тачке Б, схватамо да се то ради само зато што немају техничко решење", објашњава Вакхтанг. - У погледу операције, пет СУВ-а је непрофитабилно. "

Поред јавног сектора, сербсци су у контакту са компанијама које производе нафту и гас. Постоје популарни камионски аутобуси направљени на основу камиона. Према Вакхтангу, ови аутобуси су страшни, али нема алтернативе.

Постоји потреба за теренским аутобусима из рударских компанија из Канаде и Аустралије. Велике каријере се налазе на знатној удаљености од мјеста пребивалишта на радном мјесту, а људи требају бити доведени тамо.

Међутим, Пулсар Екпо не намерава ограничити формат буса. Компанија већ има захтев од дела Грузије и Новог Зеланда на скибас-офф-роад транспорту за превоз група скијаша са одјећом.

Бангладеш жели купити 105 аутобуса - СУВ возила, укључујући - у "брзој" верзији. Ово је једина техника која може да носи до 12 тешко рањених људи у положају који лежи у условима потпуне непролазности. Ту је стварно узимање у обзир честих поплава и земљотреса.

У САД сербсци виде велики потенцијал у сегменту кампова.

"Када неко купи кампер, она жели мало слободе. На камперу људи иду у шуму или у планине. Да, ви имате више слободе, али сте и даље ограничени обликом точкова 4к2 и манама великог аутобуса. Нудимо слободу у максималној верзији која може бити само ", каже Вакхтанг.

Одакле се скупља аутопут офф-роад аутомобил

С обзиром да је нишу саобраћајних возила заузета теренским аутомобилима и рециклираним камионима, сербсци су одлучили да креирају теренски аутобус.

Према Јулији, разлика између претвореног у аутобус аутобуса из офф-роад аутобуса је да је поновно опремање увек компромис. Торсус Праеториан оригинално је изграђен као теренски аутобус.

Основна разлика између Торсус Праеториана је у томе што тањир тела није метал, већ је направљен од композитних материјала. Они су лакши од метала, омогућавају вам да направите шири опсег облика, али што је најважније - композитни материјали нису рђа.

Ово је нарочито важно с обзиром на тешке услове рада. Путеви су покривени сољем, на путу се често фини дробљени камен, који уништава металну облогу, што доводи до појаве рђе.

Аутобус је креиран из празног листа: пар је наручио дизајнеру скица страном дизајнеру. Гурнули су га у току развоја.

Производња аутобуса, као и свака друга производња аутомобила, је посебан дизајнер: аутомобил је састављен од готових компоненти. Сви чворови се производе у фабрикама ЕУ и САД. Већина јединица - мотор, шасија, мењач, кочнице - производи МАН.

Међутим, допринос сербсске компаније за развој аутобуса је и даље значајан. "Дизајн аутобуса је наш. Ми развијамо калупе - мастер-модел, тепихе, линију сакупљања, а онда дамо све то оутсоурцинг. Оутсоурцинг компаније производе за нас резервне делове ", каже Вакхтанг.

Сада инжињери на Пулсар Екпо-у сакупљају аутобусе у Братислави, главном граду Словачке. У ту сврху компанија изнајмљује производни простор. Број људи у тиму програмера и сакупљака не откривају оснивачи компаније, као и вредност инвестиције. Називили су само приближну почетну цену за основну верзију аутобуса: 100 хиљада долара.

Спецификације Торсус Праеториан:

Број седишта: до 35 са сигурносним појасевима

Формула точка: 4к4

Размак: 389 мм

Максимална брзина: 117 км / х

Мотор: 6-цилиндрична дизел мотор снаге 176 кВ, ниво емисије: "Еуро-3" - "Еуро-6"

Запремина резервоара горива: 100 литара

Дозвољено оптерећење: 13.500 кг

Шасија: МАН

Мењач: МАН

Кочница: МАН

Опремљен витлом

Минимална цена: 100 хиљада долара.