Показао је оно што је било најраскетије серијски ЗАЗ (ФОТОГРАФИЈЕ)

За 10 година производње (од 1960. до 1969. године) пуштено је нешто више од 322 хиљаде "хумпбацкед" ЗАЗ-965 свих модификација. Међу њима је био извоз Иазт ЗАЗ-965АЕ са побољшаном обрадом (за капиталистичке земље) и различите верзије за инвалиде, као и пицкупи за употребу у биљкама, који су направљени од дефектних машина. Међутим, најрелецније и мистериозно серијско извршење првог "Запорожхетса" је посебна модификација поште - 965Ц.

Специјализовани поштански учесник ЗАЗ-965Ц оригинално је креиран по налогу Министарства комуникација СССР. Пре дизајнера фабрике аутомобила Запоризхзхиа постављен је јасан задатак: да се изгради погодан аутомобил за прикупљање поште из поштанских сандучића у великим градовима огромне земље. Уобичајени аутомобили тих година нису били погодни за такву услугу, јер је током радног дана возач морао да стоји стотинама пута, заобилазећи га, и било је неопходно одмах изаћи на коловозу, што је било прилично опасно. Необична "десна рука" контроле 965Ц је због жеље да поједностави поступак уклањања слова што је више могуће: поштар сада гледа директно на тротоар - у близини саме кутије.

Сједиште задњих седишта заузимао је одељак за прикупљену кореспонденцију, а стражњи прозори су "глуви" - са металним панелима (уместо стакла) са карактеристичним натписом "комуникација". Носивост двотактног аутомобила била је скромна 150 кг (сопствена тежина 650 кг). Неки од примерака ЗАЗ-965Ц такође су имали бочне улазне ваздушне јединице првобитног облика.

Као и уобичајени ЗАЗ-965 и 965А, пост-верзија "хунцхбацк-а" је опремљена са 4-цилиндричним ваздухом хлађеним МеМЗ моторима у облику слова В. Са радном запремином од 749 и 887 "коцкица", дали су снагу 23 и 27 КС респективно. Просечна потрошња горива износила је 6,5 л / 100 км, а максимална брзина аутомобила достигла је 90 км / х.

ЗАЗ-965Ц је пуштен у малој серији (неколико стотина аутомобила) 1960-62. Штавише, било је верзија са "лицем" са почетка 965 (са показивачима, "брадавице" на предњим крилима) и рестилингом 965А. Верује се да до данас ниједан од копија овог изузетно занимљивог модела није преживио, јер су на крају њиховог животног века једноставно очишћени и одсечени у отпадни метал. Гласине говоре да постоји сличан ауто у једној приватној колекцији у Русији, али не постоји званична потврда ове чињенице. Треба напоменути да је пре неколико година Сербпосхта пустио у рад неколико "вагона" резервних делова за плакате старих аутомобила, међу којима је било много нових делова и до 965Ц.