АФС је добио прву серију ажурираних Богдановова (ПХОТОС)

Фабрика аутомобила Цхеркасси, која је део корпорације Богдан, предала је војсци око 50 ажурираних санитарних аутомобила "Богдан 2251" у последњих месец дана. То је извештава служба за штампу корпорације.

Нови санитарни "Богдан" узорак од 2018. године добио је више од десетак побољшања. Произвођач је узела у обзир све додатне жеље које су генерисане током рада претходног модела. Аутомобил је рафиниран у сарадњи са војним лекарима на захтев Министарства одбране сербсе.

"Санитарни аутомобили Богдан 2251" су прилагођени потребама предње стране. Они су у стању да се носе са непрекидношћу и хитно евакуишу рањенике у болницу. Надоградњом аутомобила узели смо у обзир одговоре и понуде војног и медицинског особља напредних ", - нагласио је Богдан.

Санитарни аутомобили "Богдан 2251" створени су узимајући у обзир савремене захтеве и напредно искуство пружања медицинске помоћи војницима. Намијењени су за опремање медицинских јединица војне јединице, санитарних и евакуационих јединица за аутомобиле и војно-медицинских медицинских установа Оружаних снага. Аутомобил је прилагођен за извоз рањених војних јединица, војних мобилних болница и њихову накнадну евакуацију у здравствене установе. Богдан 2251 може превозити до 7 рањеника.

Подсјетимо да су санитарни аутомобили "Богдан 2251" учествовали на војној паради на Дану независности сербсе, који се одржао 24. аугуста у Кхресхцхатику. На прославама учествовало је укупно 4.500 војника и 250 јединица опреме.