Цитроен припрема две кључне новине за сербсско тржиште аутомобила (ФОТОГРАФИЈЕ)

У блиској будућности Цитроен планира да започне испоруку два нова модела у сербси, што се може назвати и кључним. Први је потпуно нови цроссовер Ц5 Аирцросс средње величине, а други је Берлинго следеће генерације.

4,5-метарски Цитроен Ц5 Аирцросс је карта француског аутомобила у новом сегменту за свој СУВ средње величине. Удобан и простран унутрашњи простор, један од најзаступљенијих у пртљажнику (580-720 литара у зависности од положаја задњих седишта), прогресивне хидрауличне јастучнице, удобно седиште напредног комфора, независна подесива задња седишта, 20 система помоћи возачу - овде су главни адут карата новог цроссовера.

Поред тога, Ц5 Аирцросс има импресиван клиренс од 230 мм, што је свакако добро за наше путеве.

Још не постоје детаљне информације о моторима за сербсу. Познато је да ће се Цитроен Ц5 Аирцросс појавити 2019. године.

Друга новост ће бити Берлинго миниван треће генерације. Модел не захтева посебне препоруке. Многи представници прве генерације овог аутомобила емисије крајем деведесетих возе сербсске путеве.

Цитроен још увек не наводи конкретне услове за лансирање новог Берлинга у сербси, али то ће се десити у наредним месецима.

Са споља, миниван постао је више попут цроссовера. Новина ће бити доступна у две варијанте: са стандардном дужином Л1 (4400 мм) и новим Л2 (4750 мм). Запремина пртљажника је 775 и 1050 литара, респективно. Обе верзије су доступне на 5. и 7. месту.

Следећи Берлинго може бити опремљен најновијим 8-степеним аутоматским мењачем серије ЕАТ8. Постоји и бивши "механичар" БВМ6.

Линија за напајање је ПуреТецх бензински мотори (110 и 130 кс) и БлуеХДи дизел (75, 100 и 130 кс).

Извор: Аутомотиве Невс