Први модел Запорожета, који никада није ушао у масовну производњу (ФОТОГРАФИЈЕ)

Када је Совјетски Савез озбиљно размишљао о стварању аутомобила за људе који би били доступни великом броју потрошача, дизајнери су почели да нуде велики број концепата. Истина, већина њих није ишла у серијску производњу. Један од првих и најинтересантнијих "хунцхбацк" је био модел "Скуиррел", пише ВАШ МАЦХИНЕ .

Историја је показала да пре или касније, у свакој земљи у којој постоји активна индустрија, постоји потреба за стварањем аутомобила. Не само аутомобили, и тако рећи "народни аутомобили". Реч је о возилу које би могло бити пуштено у великим количинама и које би, пак, било доступно ширем потрошачу. Овај период је био у аутомобилској индустрији у Европи, у Сједињеним Државама и дошао је у Совјетски Савез.

О стварању стварно "популарног аутомобила" у Совјетском Савезу озбиљно се сматрало након Другог свјетског рата. Национална економија је обновљена, индустрија је расла, као и добробит грађана. Било је време да се створи возило које би постало неотуђиви атрибут грађанина, олакшавајући његов живот и живот.

На почетку развоја првог грбавца, снага "Москвича" била је у потпуности напуњена, па је због производње аутомобила одлучила да прилагоди другу компанију - Коммунар, која се касније претворила у добро познату Запорожје аутомобилску фабрику.

Што се тиче свих нових ствари, у првом "популарном аутомобилу" било је много концепата. Дизајнери и инжењери су узели хлеб узалуд и показали суду комисије на десетине варијанти дизајна и техничке опреме буџетског совјетског аутомобила. Било је пуно варијанти, али можда је најинтересантнија верзија био аутомобил "Белка". Сада можете да видите на фотографији. Питање "Бела" планирано је у две варијанте: урбани и рурални путеви. Међутим, аутомобил није могао проћи тест, па стога у серији није погодио.