Нови Јееп Вранглер представљен у сербси (ФОТОГРАФИЈЕ)

У среду, 3. октобра, одржана је премијера нове четврте генерације СУВ Јеепа Вранглера. Презентација модела се одвијала на неуобичајеном месту - у кањону Коростисхивски (област Житомир).

Нови Јееп Вранглер 2018 је исто теренско возило, само темељито рафинисано. У срцу аутомобила лежи познати оквир, то је тек када је изгубљена генерација аутомобила - скоро центр (захваљујући алуминијуму). И, упркос чињеници да је задржао квадратни дизајн, аутомобил изгледа модерно. Иако то није изненађујуће: тешко је вјеровати да је Јеепов избор модела пре много година можда изгубио значај. Као што кажу, "квадрат, практич, гуд!".

Испред Јееп Вранлер 4, чувена решетка хладњака Виллис и чак предњачи су као легендарни војни СУВ: постоје правоугаони који подсећају на фронталне ауто лантере у центру округлог оптика. У профилу је аутомобил увек строг, благо сличан Хелендвагену, али само са великим луковима на точковима, а иза њега - класичан теренски аутомобил са двостраним вратима и резервним точком.

Али унутрашњост Јееп Вранглер 2018 је потпуно нова. Ево још једне арматурне плоче са пуно кругова дефлекторима који ће се одушевити, дигитално подешавање, светао волан и врло удобна седишта. Средишњи део предњег панела је 8,4-инчни мултимедијални навигациони екран са камером са задње стране, као и подршком за Аппле ЦарПлаи. Необично у кабини - велика колона, монтирана на под (!) Трунк.

Техничке промене су се такође промениле - суспензија је значајно побољшана у односу на претходника. Прво, постало је мекше на терену, а друго, тихо - чак је приказано и кратко тестно возило током презентације. Поред тога, аутомобил је изненађен оштрим стартом од места - необичан за такву класу, али вози.

До сада је само бензин Јееп Ренглер доступан у сербси - са 2.0-литарским бензинским мотором снаге 272 коњских снага, који ради заједно са 8-степеним аутоматским мењачем. Дизел верзија мора доћи следеће године. Али сада купац може да изабере тип тела - постоји опција за три и пет врата, као и за примену уклоњивог крова. Опрема новине је прилично богата: систем аутоматског кочења у случају нужде, контрола мртве тачке, даљински старт мотора, темпомат, светлосни сензори, паркинг сензори итд.

Цене Јееп Вранглер 2018 на нашем тржишту ће почети од 1,4 милиона УСД за "тридверка" и 1,58 милиона за верзију са пет врата. Најскупља опција коштаће 1,76 милиона ЗАР.

Извор: Аутоцентре