Скоро 500 км без поновног пуњења: Киа је декласификовао спектакуларне карактеристике својих новитета (ФОТОГРАФИЈЕ)

У оквиру Међународног сајма аутомобила у Паризу, Киа Моторс Цорпоратион представио је европску верзију потпуно електричног цроссовера Ниро ЕВ. Од сада, практичност, сигурност и препознатљив дизајн Ниро хибрида додали су потпуно одсуство штетних емисија и опсег до 485 км.

У Паризу, премијера дуго очекиваног електричног аутомобила Киа Ниро ЕВ одржана је са импресивном декларисаном резервом удара - до 485 км. Овакве карактеристике омогућавају нам да новину посматрамо као потпуну алтернативу аутомобилима са моторима са унутрашњим сагоревањем, па чак и хибридима.

Ниро ЕВ је другу класу електричног аутомобила Киа заједно са већ познатом Соул ЕВ. У овом тренутку, произвођач је већ примио више од 5.000 предрачуна за овај модел.

Импресиван возни парк

Дизајн Киа Ниро ЕВ скоро понавља главне карактеристике Ниро хибрида, који је добро познат сербсским потрошачима. Главна разлика у техничкој опреми, јер је бензински мотор оставио пут снажном електромотору, који производи 150 кВ (204 кс) и 395 Нм обртног момента. Његову енергију напаја пространа литијумска полимерна батерија капацитета 64 кВ / х, што вам омогућава да надмашите до 485 км од једног пуњења.

Аутомобил "сто" убрзава 7,8 секунди. Због чињенице да се батерија за пуњење налази на дну тела, аутомобил има ниску тежину и нуди изузетну стабилност и добро руковање.

Напредни систем помоћи возачу

Ниро ЕВ модел нуди возачима низ система помоћи у возилу за удобније вожње и смањење ризика од ванредних ситуација.

Помоћни систем задржавања возила у траци је другостепена самостална контролна технологија која прати возила која се окрећу према фронту и разликују ознаке пута, помажући Ниро ЕВ да остане у својој траци на аутопуту. Систем контролише убрзање, кочење и друге параметре аутомобила испред, користећи вањске сензоре ради одржавања сигурне удаљености од 0 до 130 км / х.

Савремене богате опције у унутрашњости

Салон комбинује актуелни дизајн, простор и технологију који хармонично допуњују слику модерног еколошки прихватљивог аутомобила.

Инструмент табла је сада украшена плавим акцентима. Уместо уобичајене полуге преклопних режима АКПП на централном тунелу постојала је погодна "машина за прање" која вам омогућава контролу начина рада електроенергетског уређаја.

7,0-инчни екран осетљив на додир на централној конзоли поред података о навигационом систему, мултимедија приказује информације о параметрима кретања и рада електромотора, као и процес пуњења аутомобила.

У другом, ентеријер серијског Ниро ЕВ-а је прилично сличан Нироовој хибридној верзији, тако да ће се возачи аутомобила са Киа брендовима осјетити за воланом Ниро ЕВ код куће.

Подсетимо се да је у фази развоја Киа Ниро платформе предвиђена употреба различитих енергетских јединица. Дакле, упркос чињеници да је батерија прилично компактна у односу на хибрид, сви путници имају пуно простора за удобно путовање. Запремина пртљажника је 451 литара (ВДА), а може се значајно повећати, са задњим седиштима задњег седишта и значајном количином пртљажног простора.

Извор: Киа Моторс Цорпоратион