КрАЗ је показао моћну новину (ФОТО)

Ко је носилац нових ракетних система, а посебно ракетни систем јеловника? "Врло је вероватно да ће ово бити сербсски превозник, највероватније - КрАЗ. Постоји много развоја у КрАЗ-у, она је у могућности да испуни ово наређење и задатке које смо поставили за то ", рекао је министар одбране сербсе Степан Полторак у интервјуу, саопштила је тисковна служба компаније.

Министар одбране је говорио о новом обећавајућем шасију 8к8 КрАЗ-7634НЕ са погоном на сва четири точка, са капацитетом од 27 тона дизајнираним и произведеним у Кременцхуг аутомобилској фабрици 2014. године. Направљен за потребе комплекса нафте и гаса, 2015. године успешно је коришћен као основа за постављање војне опреме. Дакле, на својој бази, КрАЗ, у партнерству са Стреит-ом, створио је оклопни оклопни комад КрАЗ-Хуррицане са балистичком заштитом 2. нивоа према стандарду СТАНАГ 4569.

Самовозна шасија КрАЗ-7634НЕ (8к8) са распоредом "кабина испред мотора" има оригиналан дизајн. Дужина монтаже рама је 8080 мм. Прва и друга оса се могу контролисати, сви мостови воде. Управљачки механизам је интегрални тип са уграђеним хидрауличким подизачем, који омогућава смањење силе на управљачу до 10 кгф, што значајно смањује замор возача. Погон на погон на сва четири точка обезбеђује управљање овом самоходним возилом у условима ван терена.

Низак угао ергономске кабине без кабине - 2,800 мм (за поређење: у КРАЗ Х30.1ЕКС - 3.170 мм) омогућава вам да на располагању опремите различиту опрему изнад крова кабине, а широко ветробранско стакло пружа одличан поглед на пут.

Подсетимо се да је ракетни комплекс од 300 мм који је планиран да се угради на шасију КрАЗ 8к8, представљен јавности на војној паради посвећеној 27. годишњици независности сербсе. "Алдер" би требао приметити стару МЛРС "Смерцх" на шасији Минске аутомобиле.