У сербси су направили најљепшу Запорожевцу "грбавца" свих времена

Одесса тунери су представили резултате својих вишемјесечног рада, у којем је славни Запорозхетс-965, који такођер има надимак "грбавац", био подвргнут модернизацији.

Главна сврха студија била је израда овог модела, не гори од "лаког" ретро-аутомобила, тако да су материјали за његову прераду узимани на највишем квалитету (наручени од добављача Ламборгхини).

У видеу објављеном на "Ауто-Топиц" каналу на Иоутубе-у, речено је да је трансформација "Запорозхетса" у "ауто пијун" ретро-ауто почела са укрштањем његове кабине, као и каросерије. Споља, аутомобил је третиран са две нијансе чоколаде и крема, а унутрашњост аутомобила је направљена у светлијем, контрастном стилу. Допуните слику печатним точковима великог пречника, који се носе у гумама ниског профила.

Али озбиљнија обрада је поднесена техничкој страни "Брокебацк" -а, јер је само тело сачувано од познатог совјетског класичног аутомобила, а шасија је позајмљена од Смарт-а.

Погон је 0,6-литарски 3-цилиндрични мотор са воденим хлађењем, капацитета 55 коњских снага.
Подсјетимо се да је возило ЗАЗ-965 издато у СССР-у у периоду од 1960. до 1969. године. Аутомобил је имао стражњи мотор, задњи погон и оригинални мотор који је производио 27 коњских снага.